Hoppa till textinnehållet

Juridiska tjänster

Woman holding arms around a man and a a woman.

Våra jurister hjälper dig när du behöver det!

Genom livet ställs vi inför många olika situationer. Våra jurister hjälper er med frågor som rör familjen, företaget och fastigheten.

 1. Bli sambo

  Det är mycket att tänka på när man väljer att bli sambo! Flyttar ni ihop i en ny bostad eller flyttar någon av er in hos den andra? Vem äger vad och hur stor andel? Boka tid hos oss för rådgivning!

 2. Skilja sig

  Vid en skilsmässa kan det uppstå många funderingar. Ett gemensamt liv slutar och då kan man behöva hjälp med frågor rörande till exempel bodelning. Vi hjälper er gärna!

 3. Framtidsfullmakt

  Ibland tar livet en oönskad vändning och du drabbas av skada eller sjukdom som gör att du inte längre kan sköta dina personliga angelägenheter själv. Istället för att det utses en god man kan du genom att upprätta en framtidsfullmakt själv bestämma vem eller vilka personer som skall hjälpa dig. Vi hjälper dig att upprätta framtidsfullmakten!

 4. Testamente

  Genom att upprätta ett testamente kan du t ex bestämma vem som skall ärva vad och se till att det blir mottagarens enskilda egendom. Visste du att sambos inte ärver varandra?

 5. Internationell privaträtt

  Har du flyttat till Sverige eller är du på väg att flytta utomlands bör du se över vilka regler som gäller t ex bodelning och arvsrätt. Det är stor skillnad mellan olika länder.

 1. Gifta sig

  Är du gift med dina barns andra förälder eller har någon av er särkullbarn? Har ni koll på de ekonomiska följderna av ett äktenskap? Vi kan hjälpa er med bodelning, äktenskapsförord och testamente.

 2. Köpa bostad

  När man köper en bostad är det viktigt att tänka igenom hur stor andel var och en skall äga, i vilket syfte man köper bostaden och hur var och en skall få använda den. Är ni ett par som köper er gemensamma bostad eller några vänner som skall dela ett fritidshus? Vi hjälper till med såväl köpehandlingar som samäganderättsavtal.

 3. Gåva

  Vill du t ex ge bort en fastighet, aktier eller pengar? Vi hjälper dig att upprätta gåvobrev och ser till att gåvan blir skyddad som enskild egendom hos mottagaren.

 4. Dödsfall

  När någon avlider kan man behöva hjälp med såväl bouppteckning och arvskifte som åtgärder för att avveckla dödsboet. Vi har lång erfarenhet av detta.

 5. Affärsjuridik

  Vi kan hjälpa dig i företagets alla skeden. Att ha koll på juridiken är en viktig del i företagets uppbyggnad, expansion och avveckling. Läs mer

Boka juridisk hjälp

Välkommen att boka möte med en av våra jurister via din rådgivare eller via telefon 0771-82 70 00.

Vill du ha juridisk rådgivning för ditt företag?