Lokal ekonomi
Sparbanken Rekarne har kontor i Eskilstuna, Strängnäs och Mariefred – det är just här våra kunder finns. Vi är en del av ett lokalt ekonomiskt kretslopp och en del av den vinst vi genererar återinvesteras här, på hemmaplan. Sedan 1996 har Sparbanken Rekarne och Sparbanksstiftelsen Rekarne tillsammans satsat över 290 miljoner kronor på lokal utveckling.

Hela vår affärsrörelse baseras på vår lokala förankring; vi är inte beroende av finansiering av någon storbank. Swedbanks intresse i verksamheten är som delägare och leverantör av IT-system och tjänster. Vi har vår egen styrelse och fattar våra egna beslut.

Insättningsgaranti
Pengarna på våra kunders konton skyddas av den statliga insättningsgaranti som gäller för alla medel som sätts in hos banker och finansinstitut.

Fonder
Fonderna förvaltas av ett fondbolag, till exempel Swedbank Robur. Om ett fondbolag går i konkurs påverkar inte det själva fonderna eftersom de förvaras i ett så kallat förvaringsinstitut. Det är där själva värdet finns och inte i det fondbolag som sköter hanteringen.
Det är väldigt ovanligt att fondbolag går i konkurs men om det inträffar har du fortfarande kvar själva fonderna. Skillnaden blir att själva förvaltningen tas över av ett nytt fondbolag.
Om ingen ny förvaltare tar över fonden betalas pengarna ut till andelsägarna, så de kan investera dem i någon annan fond. Detta skydd liknar den insättningsgaranti som finns för andra sparformer.

Sparbanken Rekarnes krisberedskap
All seriös affärsverksamhet innefattar krisplaner utformade utifrån många olika potentiella scenarion. Sparbanken Rekarne har, tillsammans med landets övriga 58 sparbanker, självklart också en sådan krisberedskap.