Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset - tips för dig som kund

Hur påverkas ekonomin av coronaviruset? Covid-19 förändrar hela tiden läget – på börsen, men också gällande jobb, beslut om resor och liknande som ställs in. Därför har vi samlat information om vad som gäller och kommer löpande att uppdatera dig om läget om hur du som bankkund påverkas.  

Tips! Bra länkar för dig som kund

Nu kan du ansöka om amorteringsbefrielse

I oroliga tider måste man hjälpas åt. Du som kund har nu möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse för dina lån om din ekonomiska situation har påverkats av spridningen av coronaviruset covid-19.

A couple looking out over the city.

Företagare? Här hittar du information, råd och tips

Att driva företag har blivit lite annorlunda för många såhär i coronatider. Vi har samlat en hel sida med läsning för dig som vill ha koll på allt ifrån vad vi kan göra för dig, till vad regeringen har tagit fram för åtgärder.

Handshake during business lunch.

får du hemmajobbet att flyta

För den som inte har vanan att jobba hemma kan de nya buden om att hålla sig från arbetsplatsen vara utmanande! Men med lite verktyg kan hemmajobbet till och med bli mer produktivt – du är ju chef över hela kontoret!

Vad händer världens börser?

Känner du oro för hur det går på börsen? Johan Holm, bankens Private Banking-chef, ger sina tips och råd för hur du kan tänka.

10 saker att göra i coronatider

Coronaviruset har förändrat mångas vardag. Alla har inte möjlighet att jobba hemifrån, men de flesta undviker att vara ute bland folk just nu. Dessutom vill många hålla lite i plånboken och spara inför framtiden.

Är du drabbad av corona och inte kan jobba?

Är du sjukskriven, i hemkarantän eller har mist jobbet på grund av coronaviruset? Vår expert tipsar om hur man kan se om sin ekonomi i oroliga tider.

Mother with two children looking at different devices.

Vi finns här för dig - dygnet runt, året om!

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Family chilling in the sofa.

Hur påverkas min resa?

Har du en planerad resa eller funderar på att boka? Vi har samlat information om vad som gäller vid avbeställning och om du blir sjuk på resmålet.

A couple with suitcases in the city.

Smarta apptips

Av omtanke för de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor. Vi ber dig istället använda vår app eller internetbank för att göra dina banktjänster.

pratar du med ditt barn om coronaviruset

Oron för coronaviruset drabbar många barn och unga samtidigt som den har ökat mobbning och nätkränkningar. Några som vet hur man ska tackla den svåra frågan är Friends, som nu utökar sin rådgivning för att stötta föräldrar. Hör av er till Friends experter på radgivning@friends.se så svarar de er inom en timme. Öppettider: vardagar 8-16.

Dad with two kids packing the trunk of their car.

Vi finns här för dig dygnet runt, året om!

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Mer information

Följ oss våra sociala medier och håll koll vår hemsida

Det är dessa kanaler vi använder för att snabbast nå ut med information till våra kunder.

Kontanthanteringen stängd

Behöver du ta ut eller sätta in kontanter använder du enklast någon utav våra uttags- och insättningsautomater. 

Var vaksam cyberbrottslingar

Var medveten om att det kan finnas cyberbrottslingar som utnyttjar rädslan för Coronavirus (COVID-19) för att lura dig som kund.

Hur ska man tänka kring pensionen?

Fallande börser och besparingar som förlorar i värde. Hur ska man egentligen tänka kring sin pension i ljuset av coronakrisen - och särskilt om den är närstående?

Tack för visad hänsyn

Vi har gjort om kundflödet en del i våra lokaler för att minska risken för smittspridning. Bland annat genom tydliga golvmarkeringar för köer i banklokalen och till rådgivare.