Hoppa till textinnehållet

Hållbarhet i fonder

Hållbara investeringar är viktiga för att driva samhället mot en bättre värld. Genom att välja ett hållbart sparande kan du få dina pengar att växa och samtidigt göra skillnad. Tillsammans kan vi göra det möjligt för människor, företag och samhällen att växa långsiktigt. Här kan du läsa mer om vår syn på hållbarhet i fonder och hur Swedbank Robur arbetar med hållbarhet i fondförvaltningen.

Riskinformation

Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. 

Investera i en bättre värld

Global Impact är en aktiefond som som helt fokuserar på att investera i bolag som vi bedömer bidrar till att uppfylla FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling och en bättre värld*

Se filmen om Global Impact

Så arbetar Swedbank Robur med hållbarhet

Vår policy

Swedbank Roburs policy för ansvarsfulla investeringar och ägarpolicyn är basen för arbetet med hållbarhet och bolagsstyrning i våra fonder.

Vårt arbete

Läs mer om hur vi integrerar hållbarhetsfrågor i vårt arbete, hur vi påverkar företag och vilken typ av företag vi avstår investeringar i.

Ägarstyrning

Läs om hur vi påverkar företag genom att bland annat delta och rösta på bolagsstämmor och att föra hållbarhetsdialoger med företagen.

Till fondlistan

När du kommer till fondlistan kan du filtrera den på särskilda hållbarhetskriterier. Morningstars hållbarhetsbetyg finns intill varje fond.

Ordlista hållbarhet

Hållbara investeringar är ett samlingsnamn för flera olika arbetssätt som investerare använder för att ta miljö- och samhällsansvar.

Svanenmärkta fonder

Svanen gör det lättare att fatta ett hållbart beslut för ditt sparande. Se vilka av våra fonder som är svanenmärkta och vad det innebär.