Vi har våra rötter i sparbanksrörelsen sedan 1827. Det som kännetecknar sparbanksidén är det stora samhällsansvaret för bygden. Det är något som vi tycker är viktigt och som vi vill fortsätta med. Vi vill helt enkelt göra skillnad.

Alla banker behöver tjäna pengar. Det behöver Sparbanken Rekarne också, så där är det ingen skillnad. Skillnaden är varför man vill tjäna pengar och vad man gör med vinsten.
När du jämför Sparbanken Rekarne med din gamla bank kommer du att se att bankerna, i princip, erbjuder samma lösningar med väldigt små skillnader. Den stora skillnaden ligger i vårt sociala ansvarstagande och vårt arbetssätt. Hos oss har inte ledningen generösa fallskärmar och guldkantade bonusavtal.

En positiv kraft i samhället
Vi vill verka som en positiv kraft i Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Det är både en del i vår affärsidé och en del av våra historiska grundtankar. Därför tar vi en aktiv del i samhället, både på egen hand och i samverkan med Sparbanksstiftelsen Rekarne som äger 50% av Sparbanken Rekarne. Vårt sociala ansvarstagande är tydligt genom att banken och stiftelsen sedan 1996 tillsammans har investerat över 300 miljoner kronor på lokal utveckling. Sparbanken Rekarne återinvesterar i Eskilstuna, Strängnäs och Mariefred eftersom det är här vi finns och verkar och vi sponsrar både den lokala idrotten och kulturen.

En lokal bank med ett lokalt hjärta
Vi är mycket stolta över att vara en lokal bank som bryr sig om och gör skillnad. Det är du som kund som ger oss den möjligheten och förhoppningsvis är du som kund lika stolt över att vara kund i Sparbanken Rekarne.

Banken kan ta snabba beslut eftersom huvudkontoret med styrelse och ledning finns lokalt. Vi kan den lokala marknaden och vi känner våra kunder. Sparbanken Rekarne har det största antalet privat- och företagskunder av bankerna i Eskilstuna, Strängnäs och Mariefred.

Banken har rätt kompetens på plats
För att kunna möta kundernas behov har Sparbanken Rekarne specialister inom placeringar och via samarbetspartners, även jurister på plats. De utgår från Eskilstuna och har schemalagd tid i både Strängnäs och Mariefred.

Bäst på tillgänglighet
Det är vår målsättning att vara den bank som har bäst tillgänglighet på orten. Telefonbanken har öppet dygnet runt, året om.

Läs mer om våra öppettider